Napoje i posiłki dla pracowników - kiedy pracodawca musi je zapewnić?

Aneta Mościcka
Aneta Mościcka
29.06.2009ARCHIWALNY

W upalne dni na pracodawcy spoczywa dodatkowy obowiązek - zapewnienia pracownikom napojów. Ponadto, pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych - bez względu na wskazania słupków rtęci na termometrach - trzeba zapewnić posiłki profilaktyczne, których wartość, wbrew powszechnej opinii, nie zawsze korzysta ze zwolnienia od podatku dochodowego od osób fizycznych. Sprawdź, w jakich sytuacjach pracownikowi przysługują napoje i posiłek profilaktyczny oraz jak rozliczyć te świadczenia!

Pozostało jeszcze 93% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj pełen dostęp do Portalu Kadrowego a wraz z nim:

  • Aktualne informacje o zmianach w prawie (24/dobę)
  • Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h)
  • Codziennie aktualizowana baza ponad 8 500 porad z zakresu kadr, płac, ZUS i HR
  • Ponad 1700 narzędzi: wzorów dokumentów, kalkulatorów, komentarzy, e-szkoleń
Uzyskaj dostęp do portalu na cały miesiąc za jedyne 19,90 zł netto [24,48 zł brutto] »

Jeśli posiadasz konto
Zaloguj się

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Jeżeli nie posiadasz pełnego dostępu do portalu, możesz wykupić dostęp jednorazowy do wybranego dokumentu.

Wykup dostęp jednorazowy
39.90 zł netto (49.08 zł brutto)


Aneta Mościcka
AUTOR
Prawnik z odbytą aplikacją sądową, od 2000 roku dziennikarka. Specjalizuje się w prawie: pracy, cywilnym, gospodarczym oraz prawie, związanym z nieruchomościami.

Sprawdź inne artykuły w kategorii Kadry

Nagrody i wyróżnienia

Certyfikat rzetelnosci Laur zaufania SMB logo Top firma

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone

Obserwuj nas

fb-logo ink-logo inst-logo