Wydawanie posiłków i napojów profilaktycznych na budowie
Bardzo proszę o informację, czy w firmie budowlanej powinien być wydawany pracownikom posiłek profilaktyczny przez cały rok (jeśli przez cały rok trwają prace budowlane). Jak ustalić, czy ktoś wykonuje pracę powodującą wydatek energetyczny organizmu powyżej 2000 kcal?
Pozostało jeszcze 93% treści
Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.
AUTOR
Magister inżynier, absolwent Wydziału Mechanicznego Technologicznego Politechniki Warszawskiej; posiada wieloletnie doświadczenie zawodowe w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy; obecnie zatrudniony w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej na stanowisku głównego specjalisty w Wydziale Bezpieczeństwa i Higieny Pracy Departamentu Prawa Pracy (do 2006 r. naczelnik wydziału w Departamencie Warunków Pracy); autor wielu projektów aktów prawnych z dziedziny bezpieczeństwa i higieny pracy, w tym wdrażających prawo Unii Europejskiej.